Het ene koekje is het andere niet, dat blijkt wel uit de sinaasappel-rozemarijnkoekjes hieronder. Die zijn namelijk best wel bijzonder! Eigenlijk zijn het hele normale ‘bloem-boter-suiker’ koekjes, maar door de toevoeging van rozemarijn en sinaasappel worden ze toch helemaal anders dan je gewend bent van een koekje.
Dat je met rozemarijn in bakrecepten lekkere dingen kunt maken, bleek al eerder uit deze rozemarijn-zeezoutcake; de bijzondere combinatie valt bij iedereen in de smaak! De combinatie met sinaasappel is misschien nog wel lekkerder, we raden je in elk geval aan om deze koekjes te maken. Daarbij hebben we een goede tip; zorg dat je niet alleen thuis bent, want voor je het weet heb je alle koekjes opgegeten 😉
Voor de lekkerste smaak gebruik je verse rozemarijn in de koekjes. De rest van de rozemarijn kun je drogen en later gebruiken!
- Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg het ei toe en mix tot het helemaal is opgenomen. Voeg dan de bloem en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Kneed de sinaasappelrasp en rozemarijn door het deeg.
- Leg het deeg op vershoudfolie en rol het deeg in het folie op tot een worst. Leg het deeg minstens een uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal het deeg uit het folie en snijd de deegworst in plakjes van 1 tot 2 cm dik. Leg ze op ruime afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de koekjes in 12 tot 15 minuten bruin. Laat de koekjes afkoelen op een rooster en smullen maar!
Bakmadam
Net gemaakt en wat teleurgesteld 😞 weinig rozemarijn smaak ondanks het super verse was en bij de iets beter gebakken koekjes al helemaal geen sinaasappel-rozemarijn smaak.
De minder gebakken zijn ool heel wat uitgelopen.
Volgende keer doe ik er dubbel van rozemarijn in, dubbel zeste, wat oranjebloesemwater en vries ik ze in alvorens te bakken.