Sinaasappel-gemberwafels

  • 0

Maak van ieder ontbijt (of lunch, dat kan natuurlijk ook) een feestje met deze sinaasappel-gemberwafels! Natuurlijk voelt het sowieso feestelijk als je wafels op je bordje krijgt, maar deze zijn ook nog eens ontzettend lekker! De combinatie van gember en sinaasappel maakt de wafels tegelijkertijd zoet en een beetje spicy. Extra lekker met wat kaneel, honing of ahornsiroop erover.

Voor deze wafels heb ik roggemeel gebruikt, wat ervoor zorgt dat de wafels iets minder luchtig zijn en de herkenbare rogge-smaak hebben. Als je geen roggemeel in huis hebt, kun je ook een andere soort meel gebruiken, dan komt het ook goed 🙂

Van de hoeveelheid hieronder heb ik 8 wafels gemaakt; een mooi aantal voor een uitgebreide lunch, bijvoorbeeld met Pasen. Houd je er een paar over, dan zijn ze ook de volgende dag nog lekker, als meeneem-lunch of tussendoortje. Bewaar de wafels dan wel in een goed afgesloten bakje in de koelkast, anders drogen ze uit.

Enjoy!

sinaasappel-gemberwafels

  1. Verwarm je wafelijzer.
  2. Meng het meel met het bakpoeder en zout. Klop de eieren los met de melk. Voeg het eiermengsel toe aan het meel en meng goed.
  3. Voeg de gember en sinaasappel toe en roer het geheel goed door.
  4. Bak de wafels in het wafelijzer.

Deze wafels zijn het allerlekkerst met honing erover!

Leave a Reply

Your email address will not be published.