selderijsalade

Selderijsalade

  • 0

Selderijsalade…dat klinkt best wel als een gerecht uit een dieetboek, toch? Ik heb in ieder geval lang gedacht dat je alleen bleekselderij at als je aan het lijnen was, met wortels en selderij als comfortfood. Maar sinds een tijdje weet ik; bleekselderij is gewoon heel lekker!

Ik heb zelfs een tijdje gehad dat ik een stengel bleekselderij als tussendoortje at, in plaats van een appel. Toen kwam ik er ook achter dat er nogal wat verschil zit in de bleekselderij die in omloop is. Sommige stengels zijn vezelig, taai en bitter terwijl andere fris, knapperig en bijna zoet zijn. Die laatste heeft duidelijk mijn voorkeur. Ik ben er nog niet achter hoe je het verschil kunt zien, dus soms zit ik met zo’n bittere bleekselderij. Gelukkig kun je ze heel goed toevoegen aan sauzen en ovenschotels, dan proef je er niet zo veel van.

Maar, terug naar het recept. Dit is zo’n salade die je kunt aanpassen aan de honger die je hebt en wat voor ‘functie’ de salade heeft. De basis van deze salade is bleekselderij met appel (en frambozenazijn). Heerlijk als bijgerechtje. Maak je de salade zoals hieronder, dan is het een mooie lunch. Voeg je ook nog wat granen als couscous of rijst toe, dan heb je een avondmaal. Handig toch?

Smakelijk!

selderijsalade

  1. Snijd de bleekselderij en de appel (ongeschild) in blokjes en doe ze in een kom. Snipper de ui en voeg deze toe.
  2. Breek de walnoten in stukjes, verkruimel de feta en meng door de bleekselderij.
  3. Breng op smaak met de frambozenazijn, wat peper en zout. Klaar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.