Scones

  • 0

Traditioneel horen scones bij de Engelse high-tea, maar ook als ontbijt (of lunch…) zijn deze zoete bolletjes erg lekker. 

Scones zitten qua smaak en structuur een beetje tussen broodjes en cake in, en smaken daarom vooral erg lekker met zoet beleg. Als je ze helemaal ‘zoals het hoort’ wilt eten, besmeer je ze met room (clotted cream) en jam, maar met hagelslag kan ook prima.

Ook lekker, maar wel een beetje knoeiboel; doop ze in je koffie!

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder, zout en suiker.
  3. Kneed de boter erdoor.
  4. Klop het ei met de melk los, bewaar 1/2 dl en doe de rest bij het bloemmengsel. Voeg de vanille-essence toe. Kneed tot een bal.
  5. Maak bolletjes van het deeg en leg deze op een bakplaat (met bakpapier bekleed). Bestrijk de bolletjes met de rest van het ei-melkmengsel.
  6. Bak de scones in het midden van de oven in ongeveer 10 minuten goudbruin. Laat ze op een rooster afkoelen.

Lekker met room en jam!

Recepten evolueren, daarom is dit recept op 10-4-2022 aangepast.

Leave a Reply

Your email address will not be published.