rucolapesto

Rucolapesto

  • 0

Pesto wordt meestal gemaakt met basilicum en pijnboompitjes. Dat is natuurlijk een fijne combinatie, maar je kunt het ook anders maken, als je maar een mengsel hebt van groente, olijfolie, kaas en noten. Zo zijn er veel verschillende pesto’s te maken!

Dit is een recept voor een pesto-variant met rucola en cashewnoten. Waarom deze combinatie? Ik houd van rucola, en cashewnoten zijn over het algemeen minder duur dan bijvoorbeeld pijnboompitjes, maar het resultaat is net zo lekker als ‘gewone’ pesto.

Ik heb bij het maken niet zo heel erg gelet op de hoeveelheden die ik van elk ingrediënt heb gebruikt, dus onderstaand recept is een benadering die -denk ik- aardig in de buurt komt. Proef tussendoor vooral van de pesto en bedenk dan welk ingrediënt er nog extra bij kan. Zo werk je meteen aan je kook- en smaakgevoel, wat altijd goed is om te blijven ontwikkelen 😉

Afgedekt is deze pesto ongeveer een week houdbaar in de koelkast.

rucolapesto

Doe de rucola, de kaas, de cashewnoten, de knoflook en het zout in een keukenmachine en doe er een flinke scheut olijfolie bij. Mix het geheel (dit kan ook met een staafmixer) tot een glad mengsel. Doe er eventueel nog meer olijfolie door om de pesto smeuïger te maken.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.