Rozijnen notenbrood

  • 0

Een tijdje terug schreven we over het boek Havermoutje. Onderstaand recept is gebaseerd op een van de recepten uit het boek. Natuurlijk heb ik het wel hier en daar aangepast, zodat het een écht Kruimels & Kaneel-recept geworden is!

Ik heb een beetje met de verhoudingen geschoven en er een groter brood van gemaakt, omdat ik m’n bakblik graag vol genoeg wou hebben. Ik heb het origineel nooit exact nagemaakt, maar mijn eigen variant is zeker aan te raden!

Het is een soort combinatie van cake en brood; zoet door de bananen en rozijnen, maar wel een stuk vaster dan cake. Daardoor is het ook ideaal voor bij de lunch; met oude (geiten)kaas erop is het een flinke boterham.

Voor het brood gebruikte ik Medjouldadels, dat is de grote, zachte variant die je bijvoorbeeld bij de Turkse supermarkt kunt halen. Je kunt ook kleinere, droge dadels gebruiken, maar die kun je het best even wellen in warm water, omdat ze anders niet dezelfde smeuiigheid aan het brood geven.

Smakelijk!

rozijnen-notenbrood

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Klop de eieren los. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes. Prak de banaan. Meng de dadels en de banaan door de eieren.
  3. Meng in een andere kom het havermeel met de havermout, het speltmeel en het amandelmeel.
  4. Voeg het eimengsel toe aan het meelmengsel en roer goed door. Voeg de studentenhaver, de kaneel en het zout toe en meng nog een keer goed. Het wordt een heel dik, deeg-achtig beslag.
  5. Schep het beslag in de bakvorm en bestrooi de bovenkant met havervlokken.
  6. Bak het brood in ong. 45 minuten gaar. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als het brood anders te bruin wordt.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.