Rode bieten smoothie

  • 0

Sinds kort wissel ik mijn havermout- of yoghurt-met-muesli-ontbijtjes af met groente- & fruitsmoothies. Erg lekker, zo gezond als je zelf maar wilt en je kunt iedere dag een andere variant maken. Ideaal dus!Bij het maken van smoothies gelden natuurlijk geen regels, maar als je niet weet wat je in de blender bij elkaar kunt gooien, is het makkelijk om van het volgende uit te gaan: ‘dingen’ (zowel groente als fruit) met dezelfde kleur smaken goed bij elkaar. Met sinaasappel-wortel zit je dus zeker goed. Dat is nog maar de vraag van wortel-bosbes…

In onderstaande smoothie heb ik gebruik gemaakt van rauwe bietjes. Dan is een blender of keukenmachine wel handig (of een heel sterke staafmixer) Als je alleen een staafmixer hebt, kun je de bietjes eerst koken, of voorgekookte bietjes gebruiken.

Je kunt naar smaak water of iets zuivel-achtigs toevoegen, dan wordt het meer een drinksmoothie. Onderstaand recept levert een lepel-is-wel-handig-smoothie op.

rode bieten smoothie

Doe alle ingrediënten in de blender of in een maatbeker en pureer tot een vloeibare massa. Voeg eventueel wat water toe.

Ook lekker met een paar lepels Brinta, muesli of haverzemelen erdoor!

Kijk voor variaties eens op onze Facebookpagina.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.