rode bieten rijst

Rode bieten rijst

  • 0

Rode bieten staan hoog op t lijstje van favoriete groenten. Ik houd van de smaak, maar vind het ook ideaal dat je bietjes op duizend manier kunt gebruiken (dat is vast niet overdreven ;)). En het leuke is, hoe je de bietjes ook verwerkt, ze geven altijd een vrolijk kleurtje aan je gerecht. 

Het leek me leuk om daar eens gebruik van te maken. Risotto met bietjes is sowieso lekker, maar in onderstaande variant heb ik zoveel mogelijk rode ingrediënten gebruikt, zodat de rijst een echt roze kleurtje zou krijgen.

Rode ui, rode wijn en rode bieten bleken zowel qua kleur als smaak een erg goede combi. Natuurlijk is een bord helemaal vol rood ook niet alles, maar met een beetje rucola en geitenkaas werd het een mooi vrolijk geheel.

In dit gerecht heb ik bruine rijst van de natuurwinkel gebruikt, die wat minder romig wordt dan risottorijst. Dat was niet perse voor de smaak, maar omdat ik geen risotto mee in huis bleek te hebben. Verder is de bereiding op de risotto-manier, dus je kunt uiteraard ook risottorijst gebruiken. De kooktijd wordt dan wel iets korter.

Rode bieten rijst

  1. Verwarm een beetje olie of boter (of allebei) in een pan met dikke bodem. Snipper de ui en voeg deze toe aan de pan. Bak een beetje aan en voeg dan de rijst toe. Meng goed door elkaar.
  2. Rasp de bieten of snijd ze in kleine stukjes en doe ze bij de rijst. Voeg de rode wijn toe en een beetje bouillon. Laat zachtjes koken en roer af en toe door.
  3. Voeg steeds als het vocht bijna verdampt is, weer een beetje bouillon toe. Laat het geheel 30-45 minuten koken tot de rijst zacht is.
  4. Voeg samen met de laatste bouillon ook de tijm toe en roer nog even goed door.
  5. Verdeel de rucola over een bord en schep er wat risotto op. Verkruimel de geitenkaas erover en breng op smaak met flink wat versgemalen zwarte peper.

Smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.