Rode bessenjam

  • 0

Rode besjes zien er zo mooi en lekker uit. Ik vond het dus een goed idee om de foto van de Haagse bluf (gemaakt van bessensap) te decoreren met echte rode besjes. Vervolgens heb ik een heel bakje rode besjes waar ik iets mee moet. Zo opeten vind ik niet lekker, ik vind ze net iets te zuur. Weggooien is zonde en kan anno 2019 echt niet. Dus er moest iets anders mee… Het makkelijkste wat ik kon bedenken is rode bessenjam. Oftewel gewoon inkoken met suiker. Het resultaat: zo lust ik rode bessen wel!

Het zure van de rode bessen wordt door de suiker in balans gebracht, waardoor het zuur alleen nog maar een prikkeltje geeft. Wil je helemaal geen zuurtje meer proeven? Voeg dan nog meer suiker toe.  De rode bessenjam is lekker door de yoghurt, als extraatje door de Haagse bluf of met een plakje cake of scone.

rode bessenjam

  1. Doe de rode bessen (zonder steeltjes of takjes!) met de suiker en een scheutje water in een pan. Zet op het vuur en breng aan de kook.
  2. Laat 10 tot 15 minuten koken tot de besjes zacht zijn. Plet met een pollepel de bessen stuk.
  3. Vul gesteriliseerde potten met de jam. Dit recept is voor ongeveer 1,5 potje jam.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.