Rode bessen plaatkoek

  • 0

Als je een rode bessenstruik hebt die het goed doet, dan heb je aan rode bessen geen gebrek. De ietwat zurige besjes vind ik niet zo lekker om zo op te eten, maar verwerkt in baksels is het een heel ander verhaal. Dan is het zurige van deze bessen juist een mooie tegenhanger van al het zoet. Dit recept voor rode bessen plaatkoek gaat direct bij mijn favorieten!

Dit recept kun je ook met andere bosvruchten maken als bramen of blauwe bessen. Of nog beter: een combinatie van verschillende soorten zacht fruit. De hoeveelheid suiker in de vulling moet je misschien wel aanpassen. De meeste fruitsoorten zijn van zichzelf al zoet en dan is suiker aan de vulling toevoegen niet nodig. Fruit uit de diepvries is ook prima te gebruiken voor dit recept.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakvorm van ongeveer 20 x 20 cm met bakpapier.
  2. Mix de ingrediënten voor het deeg door elkaar en vorm hiervan een deeg. Neem iets meer dan de helft van het deeg en bedek de bodem van de vorm hiermee. Gebruik de bolle kant van een lepel of je handen om het aan te drukken.
  3. Meng de rode bessen met de suiker en de maizena. De maizena zorgt er in de oven voor dat het sap wat uit rode bessen komt gebonden wordt en gelei-achtig wordt.
  4. Verdeel de rode bessen over de deegbodem en verkruimel de rest van het deeg over de rode bessen.
  5. Zet de plaatkoek ongeveer 45 tot 50 minuten in de oven. Laat afkoelen op een rooster en snijd de rode bessen plaatkoek in vierkantjes.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.