Rijst met salami en paprika

  • 1

In mijn keuken wordt er weinig rijst gekookt. Het is niet dat ik het niet lekker vind, maar ik ben er gewoon niet mee opgegroeid. Ik reis veel en in veel landen staat er wel standaard rijst op het menu. Het is niet altijd mijn favoriet. Rijst met bonen als ontbijt in Costa Rica hoeft van mij bijvoorbeeld niet. In India at ik veel geroerbakte rijst en dat was best wel lekker!

Dit recept lijkt in de verste verte niet op die rijst uit India, maar ik durfde het daardoor wel aan om eens met rijst te gaan koken. Het is deze roerbak-rijst geworden met salami en paprika. Een vrolijk gerecht door alle kleuren!

In plaats van salami kun je ook chorizo gebruiken. En je kunt zoveel ingrediënten toevoegen als je zelf wilt. Lekker makkelijk en dus prima om restjes op te maken! Ik heb er bijvoorbeeld ook nog basilicum door gedaan, omdat ik daar nog een plantje van had staan.

rijst met salami en paprika

  1. Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Voeg een bouillonblokje (kip of groente) toe aan het kokende water.
  2. Snijd de salami, paprika, abrikozen en bosui in stukjes.
  3. Je kunt nu alle ingrediënten al door elkaar mengen voor een rijstsalade. Voor een warme maaltijd verhit je wat olie in een koekenpan en bak je de salami en paprika een paar minuten. Voeg de bosui, abrikozen en rijst toe en verhit het geheel nog een paar minuten. Schep regelmatig om.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.