Rijst met kip en mango

  • 1

Hou je niet van Aziatisch eten en heb je soms het gevoel dat je de enige bent? Dit is niet zo! Ik hou ook niet van Aziatisch eten. Als ik op reis ben probeer ik graag de lokale gerechten uit (zoals gefrituurde vogelspin in Cambodja of gemsbok in Namibië). Tijdens mijn reis door Zuidoost Azië had ik het zwaar. Iedereen zegt altijd dat het eten daar zoooo lekker is. Nou echt niet. Chili en koriander bezorgen mij geen enkele voedselvreugde en laten deze twee ingrediënten nou in heel veel Aziatische gerechten verwerkt zitten.

Gelukkig was er ook mango chicken en cashew chicken. Zij hebben mij gered. Misschien dat daar ook chili en/of koriander in zit, maar de combinatie kip-mango en kip-cashew was zo goed dat ik dat voor lief nam. Ik at aan het einde van de reis alleen nog maar deze twee gerechten. En niks anders.

Mijn reis naar Vietnam, Cambodja en Thailand is alweer meer dan twee jaar geleden, hoogste tijd dus om de mango chicken en cashew chicken te eren met een recept op Kruimels & Kaneel: kip met mango én cashewnoten. Geheel naar mijn smaak, dus niet Aziatisch 😉

Rijst met kip en mango

  1. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit in een pan een scheut olijfolie en fruit hierin de sjalot en knoflook.
  2. Voeg hier de in stukjes gesneden kip aan toe. Bak de kip tot deze bruin begint te kleuren. Schep regelmatig om.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  4. Voeg de kruiden toe aan de kip.
  5. Snijd de mango en bosui in stukjes en voeg deze samen met de erwten toe aan de kip. Roer alles door elkaar. Voeg een scheutje water toe en het laat het geheel ongeveer 10 minuten sudderen.
  6. Roer de rijst en cashewnoten door de kip mango.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.