Rabarber blondies

  • 2

Voor het rabarberseizoen weer voorbij is, delen we graag nog een recept met rabarber: rabarber blondies. Blondies zijn brownies met vanille in plaats van cacao. Ze zijn, net als brownies, een beetje zacht van binnen. Rabarber en witte chocolade zijn daarnaast heel lekker samen en deze blondies zijn dan ook zo op als je niet uitkijkt!

Voor deze blondies heb ik rabarber uit de moestuin van zusje gebruikt. Dit zijn wat kleinere stengels dan de stengels rabarber die je in de supermarkt kunt kopen. In het recept staat 2 stengels rabarber, maar dit kan ook 1 grote dikke rabarber stengel zijn. Het komt niet heel nauw met de hoeveelheid rabarber, maar als je teveel rabarber gebruikt dan kan de blondie wat natter zijn en makkelijker uit elkaar vallen. Voor de smaak maakt dit echter niks uit, want het blijft verslavend lekker 😊

Heb je rabarber over? Dan kun je ook deze recepten uitproberen: rabarberkoekjes, rabarbermoes, rabarberplaatkoek, rabarberlikeur of wees creatief met deze omgekeerde rabarbercake.

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Smelt de boter in een pannetje op het vuur of in de magnetron. Laat de gesmolten boter even afkoelen.
  3. Snijd ondertussen de rabarber in stukjes van ongeveer 1 cm en hak de witte chocolade in stukjes.
  4. Meng de afgekoelde boter met de suiker. Voeg het ei en het vanille extract toe en meng met elkaar. Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng tot de bloem is opgenomen in het beslag. Voeg de stukjes rabarber en witte chocolade toe aan het beslag en roer deze er door heen.
  5. Verdeel het beslag in de bakvorm en bak de blondie in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de blondie in de bakvorm afkoelen. Het is bedoeling dat de blondie nog een beetje zacht is van binnen, dus het is niet erg als de blondie wat inzakt bij het afkoelen. Snijd de blondie in 16 stukjes.

Lekker bij een kopje thee of als toetje met een bolletje roomijs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.