Tijd voor rabarberrecept nummer 2: rabarber-aardbeienmoes! Rabarber en aardbeien zijn een heel goede combinatie. Niet alleen door de kleur, maar ook doordat het zure van de rabarber wordt gecompenseerd door het zoete van de aardbei. Nou ja, bijna dan…
Het is wel aan te raden nog wat suiker toe te voegen. De hoeveelheid suiker is een beetje afhankelijk van je smaak. Ik vind twee eetlepels suiker voldoende, omdat ik de moes altijd als ontbijt in combinatie met (vanille)yoghurt of kwark eet. De moes op zichzelf is nog wel wat zuur met ‘maar’ twee eetlepels suiker, dus houd je van zoet, voeg dan gewoon meer suiker toe.
Mocht je geen pan hebben met een goede anti-aanbaklaag, voeg dan samen met de stukjes rabarber en aardbeien ook een scheutje water toe. Je zult merken dat er tijdens het koken best veel vocht uit de rabarber (en aardbeien) komt, maar het scheutje water helpt tegen het aanbranden in de eerste minuut.
Inostrate
Heerlijke combinatie!