raapsteelpannenkoekjes

Raapsteelpannenkoekjes

  • 0

De laatste in de reeks van groentepannenkoekjes zijn deze raapsteelpannenkoekjes van kikkererwtenmeel met rucola en bieslook. Heerlijk als (meeneem)lunch of als basis voor het avondeten. Je kunt ze bijvoorbeeld nog vullen met ricotta of hüttenkäse en avocado of paprika voor een complete maaltijd.

Dit jaar heb ik niet alleen een moestuin (op 10 minuten fietsen) maar ook een kleine moestuinbak aan huis. In de grote moestuin staan de aardappels, tuinbonen en bieten en in de kleine bak staan vooral kruiden en ingrediënten voor salades, die we zo kunnen plukken.

Het groeit allemaal als kool, dus we kunnen niet alleen salades uit eigen tuin eten, maar houden nog over voor andere gerechten, zoals de pannenkoekjes hieronder.

Op dit moment zijn raapsteeltjes ook in de winkel nog volop verkrijgbaar. Deze lentegroente is lekker als salade, door de stamppot of in een pannenkoekje natuurlijk. De raapsteeltjes en de rucola die ik gebruikte, komen recht uit de moestuinbak, dat maakt ze extra lekker!

raapsteelpannenkoekjes

  1. Was de raapsteeltjes, de rucola en de bieslook en snijd alles fijn.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar. Het beslag mag behoorlijk vloeibaar zijn, voeg zo nodig wat extra water toe.
  3. Verhit een beetje boter of ghee in een koekenpan. Zorg ervoor dat de pan goed heet is en schep een lepel van het beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes in ca. 5 minuten aan twee kanten bruin.

Geniet van de lente!

Leave a Reply

Your email address will not be published.