Quinoa lijkt iets ‘nieuws’ te zijn van de afgelopen jaren, maar niks is minder waar. Het wordt al zo’n 6000 jaar verbouwd in Zuid-Amerika. De Verenigde Naties hebben 2013 uitgeroepen als ‘het jaar van de quinoa’, dus we zijn net op tijd met dit recept.
Quinoazaden hebben een hoge voedingswaarde. Ze bevatten veel eiwit, vitaminen en mineralen en quinoa is bovendien gluten-vrij. Heb je nog nooit quinoa gegeten? Dan is dit recept een goed begin!
Niet alle supermarkten hebben quinoa in hun assortiment, dus het zou kunnen dat je een paar supermarkten af moet gaan, voordat je het hebt gevonden. Bij de natuurwinkel is het altijd te vinden en zelfs verschillende soorten (tegen een wel iets hogere prijs).
Aan dit recept kun je ook nog tomaat en/of aubergine toevoegen. En om het helemaal lekker te maken: stukjes salami!
Hannelore
Wat een handig en leuk opgeschreven recept! Ik durf nooit zo goed aan quinoa te beginnen (het lijkt zo ingewikkeld) maar hiermee durf ik het wel aan 🙂