ham prei quiche

Quiche met prei en ham

  • 0

We vinden het allebei leuk om te experimenteren in de keuken; de meeste van onze recepten hebben we zelf bedacht of samengesteld. Toch maken we soms een uitzondering, zoals voor deze quiche met prei en ham. Deze klassieker mag niet ontbreken!

We plaatsten al eerder een klassieker onder de quiches; de quiche lorraine. Ondanks de vele mogelijkheden die er zijn om quiche te maken, zijn sommige combinaties blijkbaar te lekker om verdrongen te worden door nieuwe creaties.

We vonden dat ook deze quiche met ham en prei het verdiende om op Kruimels & Kaneel te komen. Hij is makkelijk om te maken en kan gewoon niet mislukken! Daarbij komt nog dat ie koud ook heel lekker is. Wat wil een mens nog meer? 😉

Geniet ervan!

quiche met prei en ham

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de plakjes hartige taartdeeg. Vet een quichevorm (of springvorm) in en bekleed deze met het deeg.
  2. Snijd de prei in ringen en spoel ze goed uit in een vergiet. Verwarm een beetje olie en bak hierin de prei tot deze geslonken is. Doe de prei in een vergiet of zeef om zoveel mogelijk vocht uit de prei te laten lekken (dit voorkomt een natte bodem).
  3. Meng de prei met de hamreepjes (of -blokjes) en de helft van de kaas. Verdeel dit mengsel over de deegbodem.
  4. Meng de eieren met de room, nootmuskaat, zout en peper. Verdeel het eimengsel gelijkmatig over de prei en bestrooi met de rest van de kaas.
  5. Zet 30-40 minuten in de oven, tot de bovenkant goudbruin is.

Bon appetit!

Tip: Wil je er zeker van zijn dat de bodem van de quiche niet vochtig wordt, strooi dan wat paneermeel over de bodem!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.