Quiche met ham en olijven

  • 0

Het is ein-de-lijk mooi weer! Dit recept pas perfect bij dit zonnige weer: een quiche met ham en olijven. Het is in feite een borrelplank met Italiaans tintje in quichevorm: een hammetje, een kaasje en een olijfje bij elkaar. Deze quiche is zowel warm als koud te eten. Als lunch, in kleine stukjes gesneden bij de borrel of als avondeten met een lekkere salade erbij. Laat die zomer maar komen!

Meer ga ik er niet over zeggen, ik ga weer in het zonnetje zitten 🙂

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een quichevorm in en bekleed de quichevorm met deeg.
  2. Snijd de olijven (zonder pit) in stukjes.
  3. Klop de eieren los met de room. Rasp de parmezaanse kaas en meng door het eiermengsel. Breng op smaak met peper, zout, tijm en rozemarijn.
  4. Verdeel de ham en de olijven over het deeg van de quiche. Schenk het eiermengsel erover.
  5. Zet de quiche 35 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.