quiche lorraine

Quiche Lorraine

  • 0

Quiche Lorraine past misschien niet helemaal in de categorie ‘gezond’, maar het past perfect in de categorie ‘mega lekker’. En dat is ook wat waard! 🙂

Deze quiche is geschikt voor de lunch of avondeten, met een lekkere salade erbij. Persoonlijk vind ik quiche Lorraine het allerlekkerst als ie koud is, dus ook ideaal om mee naar je werk te nemen of om bij de borrel op tafel te zetten.

Onderstaand recept is een ‘makkelijkere’ versie van het originele recept dat ik heb. Ik heb namelijk gewoon kant en klaar bladerdeeg gebruikt in plaats van het deeg voor de bodem zelf te moeten maken. Scheelt weer tijd.

In dit recept heb ik Emmentaler kaas gebruikt, maar je kunt in principe elke kaas gebruiken die je wilt. Wil je nog wat groenten toevoegen? Doe er dan wat prei door!

quiche lorraine

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Vet een quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg.
  3. Bak het ontbijtspek in een droge koekenpan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Verdeel de helft van het spek over het bladerdeeg en doe daar de helft van de kaas overheen. Dan weer een laag spek en dan weer een laag kaas.
  5. Kluts de eieren met de room, peper, zout en nootmuskaat en verdeel het mengsel over de spek en kaas.
  6. Bak de quiche in 25-30 minuten in de oven.

Lekker!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.