quesadilla

Quesadilla

  • 0

Nummer 3 in de tosti-reeks is een quesadilla; ook een tosti, maar dan anders. In Mexico gebruiken ze namelijk geen brood voor hun tosti, maar tortilla voor hun quesadilla. Net als met een ‘gewone’ tosti, kun je naast kaas vanalles tussen de quesadilla doen: kip, ham, courgette, champignons… Ik heb gekozen voor kaas en salami. Omdat ik nu eenmaal heel erg van salami houd.

Sinds ik in Midden-Amerika ben geweest, eet ik vaak (misschien te vaak) quesadillas. Als lunch, maar ook als avondeten met een lekkere salade erbij. Een kleine tip als je aan de slag gaat voor een quesadilla: hoe meer je ertussen doet, hoe lastiger de quesadilla om te draaien is in de pan zonder dat alles eruit valt. Dus wil je de vulling lekker dik maken, doe er dan ook veel kaas op, om de boel goed aan elkaar te laten plakken.

Smakelijk!

quesadilla

  1. Verdeel de kaas en salami over een tortilla. Leg de andere tortilla erbovenop.
  2. Verhit een beetje olie in een koekenpan (die groot genoeg is, zodat de tortilla erin past) en leg de quesadilla in de pan.
  3. Keer voorzichtig om als de onderkant lichtbruin is geworden.
  4. Als beide kanten mooi bruin zijn, laat je de tortilla uitlekken op wat keukenpapier. (Bij het verwarmen van salami, kan er een beetje vocht vrijkomen. Dit vang je op met het keukenpapier).
  5. Snijd in vieren en eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.