Pumpkin spice latte

  • 0

Het is Halloween! Maar dat is eigenlijk niet de reden dat we nu een recept delen met pompoen. Gisteren was ik op bezoek bij iemand die helemaal zelf ‘pumpkin spice’ had gemaakt. Het rook heerlijk en ik mocht een beetje mee naar huis nemen. Vandaag gelijk aan de slag gegaan met een recept waar ik meteen aan denk als ik de term ‘pumpkin spice’ hoor: de pumpkin spice latte. Ik had het nog nooit gehad, maar ik ben fan hoor! Het heeft wat weg van een chai latte, maar dan met een koffie in plaats van thee. En door de heerlijke kruiden smaakt het naar de herfst. Wat wil een mens nog meer?

Pumpkin spice maak je door 2 eetlepels kaneel, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, een theelepel kruidnagel en een theelepel piment te mengen. Je kan wat spelen met de verhoudingen om tot een voor jou lekkerste resultaat te komen. Dit kruidenmengsel lijkt heel erg op speculaaskruiden. Mocht je dus geen zin hebben om zelf pumpkin spice te maken, dan kun je ook speculaaskruiden gebruiken. De pompoenpuree maak je door pompoenblokjes 5 tot 10 minuten te laten koken (tot de pompoen zacht is) en vervolgens met een staafmixer te pureren. Heb je geen staafmixer, dan kun je ook de pompoen fijn prakken met een vork. Let er wel op dat je de pompoenpuree heel glad maakt (goed prakken dus), omdat er anders stukjes pompoen in je latte zitten. Dat drinkt toch net wat minder lekker…

Onderstaand recept is voor een pumpkin spice latte voor 1 persoon. Je kan er, om het af te maken, nog een dot slagroom op doen.

pompoen kruiden latteGiet de melk in een pannetje, voeg de pompoenpuree, honing of suiker en de pompoenkruiden toe. Zet de pan op het vuur en laat het al roerende verwarmen. Wanneer het kookt, haal de pan van het vuur af. Meng met de espresso en giet de pumpkin spice latte in een glas, mok of beker.

Enjoy!

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.