Pumpkin spice koekjes

  • 0

Omdat ik geen genoeg kan krijgen van de ‘pumpkin spice’ hierbij nog een recept! Dit keer zijn het pumpkin spice koekjes geworden. Toen ze uit de oven kwamen dacht ik even: zijn dit eigenlijk wel koekjes? De textuur is namelijk zacht in plaats van hard. Deze koekjes lijken op de bovenkantjes van muffins (het lekkerste deel van de muffin, vind ik) en misschien hebben ze ook wel wat weg van eierkoeken met een compleet andere smaak. Eigenlijk maakt het niet uit hoe je ze noemt, deze zachte koekjes zijn superlekker en daar draait het om.

Het recept van de pumpkin spice had ik misschien in een apart recept moeten zetten, maar daar is het nu te laat voor, dus hier komt wat herhaling uit het vorige recept (de pumpkin spice latte): meng 2 eetlepels kaneel, 2 theelepels gemberpoeder, 2 theelepels nootmuskaat, een theelepel kruidnagel en een theelepel piment. Je kan wat spelen met de verhoudingen om tot een voor jou lekkerste resultaat te komen. Dit kruidenmengsel lijkt erg op speculaaskruiden, dus in plaats van pumpkin spice kun je ook speculaaskruiden gebruiken. De pompoenpuree maak je door pompoenblokjes 5 tot 10 minuten te laten koken (tot de pompoen zacht is) en vervolgens met een staafmixer te pureren. Heb je geen staafmixer, dan kun je ook de pompoen fijn prakken met een vork.

Het recept is voor twee keer een bakplaat, dus ongeveer 24 koekjes. Deze koekjes zijn ook geschikt om in te vriezen, dus je hoeft ze niet allemaal in één keer op te eten. Maar dat mag wel natuurlijk…

pumpkin spice koekjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de boter met de suiker. Voeg de pompoenpuree, het ei en de vanille-extract (of essence) toe en mix het door elkaar.
  3. Voeg de bloem, pumpkin spice, zout en bakpoeder toe en mix alles door elkaar tot een glad beslag.
  4. Verdeel hoopjes van het beslag over de bakplaat. Je kunt hiervoor een ijslepel of -schep gebruiken om alle koekjes dezelfde grootte te maken. Maar je kan ook, zoals ik, voor niet perfect gaan door met een gewone lepel wat hoopjes op de bakplaat te scheppen.
  5. Bak de koekjes 10 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.