pruimentaart

Pruimentaart

  • 0

Soms begin ik aan het maken van een taart, zonder dat ik echt een vastomlijnd plan heb. Dat was het geval bij deze pruimentaart; ik wou een niet heel ongezonde taart maken: zonder suiker, met extra vezels en natuurlijk met veel smaak. Op het resultaat was ik best een beetje trots 🙂

De taart (die eigenlijk ook wel een beetje een cake is) smaakt lekker zoet door het fruit, maar is tegelijkertijd ook ‘robuust’. Ik vond dat ik ‘m ook best als ontbijt kon eten; dat idee 🙂 Je proeft gewoon dat er flink veel vezels inzitten.

Mocht je geen pruimen en nectarines in huis hebben, dan kun je ook rustig wat anders proberen. Het was (zoals wel vaker) wat ik toevallig in huis had, en het smaakt erg lekker! Kies dan wel voor mooi zomers fruit zoals aardbeien, blauwe bessen of van die kleine blauwe druifjes.

pruimentaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een bakvorm in of bekleed deze met bakpapier.
  2. Meng het meel, de havervlokken, het lijnzaad en het bakpoeder in een kom door elkaar.
  3. Mix in een andere kom het vanille-extract met de honing, de boter, de kwark en de eieren tot een stevig beslag. Spatel het meelmengsel erdoor en verdeel het beslag over de bodem van de bakvorm.
  4. Snijd de pruimen en de nectarine in blokjes en verdeel ze over het beslag. Bak de taart in ca. 45 minuten mooi bruin en gaar.

Lekker met een lepel kwark (zeker als ontbijt ;))

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.