portugese taartjes

Portugese taartjes

  • 1

Welkom op de nieuwe Kruimels & Kaneel! Achter de schermen zijn we al een tijdje bezig en vandaag kunnen we onze nieuwe website aan jullie allemaal laten zien! We beginnen op deze website met het eerste recept dat vier jaar geleden op Kruimels & Kaneel verscheen: Portugese taartjes!

We hebben dan ook heel wat te vieren vandaag: niet alleen hebben we een nieuwe website, maar Kruimels & Kaneel viert vandaag alweer z’n vierde verjaardag! Grappig om te bedenken dat we alweer vier jaar recepten aan het verzinnen, fotograferen en plaatsen zijn.

Grappig ook om te zien hoe we vier jaar geleden begonnen en hoe we ons (gelukkig ;)) in de loop der jaren wel een beetje ontwikkeld hebben. De foto’s zijn wat mooier geworden en de teksten wat langer. Maar verder maken we nog steeds met evenveel plezier de recepten als toen. Op naar de 40! Of eerst maar naar de 5 …

Over de Portugese taartjes kunnen we kort zijn; deze aten we in Lissabon (ongeveer) op het moment dat het idee voor Kruimels & Kaneel ontstond. Het is een traditioneel, Portugese taartje, dat je ook makkelijk uit je eigen oven kunt toveren. Geniet ervan!

portugese taartjes

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden. Vet een muffinbakvorm in.
  2. Besmeer een bladerdeegplakje met boter, bestrooi met een beetje kaneel en leg hier een volgend bladerdeegplakje op. Besmeer deze ook met boter en bestrooi met kaneel. Leg hier weer een bladerdeegplakje op. Rol de drie plakjes bladerdeeg op en snijd ze in vier gelijke stukken. Herhaal het boter smeren, kaneel strooien en oprollen met de volgende drie plakjes bladerdeeg.
  3. Rol de stukjes bladerdeeg uit tot rondjes en bekleed hiermee het muffinbakblik (je maakt bakjes). Zet het muffinbakblik als je klaar bent in de koelkast.
  4. Breng de slagroom aan de kook. Voeg, als het kookt, de citroenrasp en de vanille essence toe. Draai het vuur uit en laat het even staan.
  5. Roer in een kom de eidooiers los met de suiker en bloem.
  6. Schenk bij het eidooiermengsel een flinke scheut slagroom en roer het los met een garde. Schenk al roerend alle room erbij.
  7. Schenk het ei-roommengsel terug in de pan en zet het op laag vuur. Blijf rustig roeren tot het iets begint te binden. Als je roert merk je dat het wat zwaarder wordt om doorheen te roeren, dan is de ‘vla’ goed. Laat je het te lang op het vuur staan, dan wordt het een soort roerei, wat niet de bedoeling is. De vla gaart verder in de oven!
  8. Schenk de eiervla in de deegbakjes en zet ongeveer 15 minuten in de oven.

Lekker met poedersuiker en kaneel!

 

5 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.