Onderstaand recept is de meest eenvoudige variant van pompoensoep. (En de lekkerste… : ) )
Vanuit dit basisrecept kun je gaan experimenteren met verschillende ingrediënten zoals kokosmelk & gember, of kaneel. En ik hoorde laatst dat de variant met een scheutje Amaretto & Amandelschaafsel ook niet verkeerd is.
Pompoensoep is lekker met brood en een salade, zeker als het buiten flink stormt…
- Halveer de pompoen, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in schijven. Schil deze (als je wilt) en snijd ze in blokjes
- Snijd de wortel en de ui in grove stukken, pers de knoflook.
- Neem een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de stukken wortel en pompoen ongeveer 5 minuten.
- Voeg de kruiden toe.
- Giet er zoveel water bij dat alle ingrediënten onder water staan. (Voor dunnere soep kun je later altijd nog meer water toevoegen) en doe de bouillonblokjes erbij.
- Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken, tot de pompoen en wortel zacht zijn.
- Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke soep.
- Roer de crème fraîche erdoor.
Lekker met brood en een salade. Smakelijk!
Leave a Reply