Pompoensoep

  • 0

Onderstaand recept is de meest eenvoudige variant van pompoensoep. (En de lekkerste… : ) )

Vanuit dit basisrecept kun je gaan experimenteren met verschillende ingrediënten zoals kokosmelk & gember, of kaneel. En ik hoorde laatst dat de variant met een scheutje Amaretto & Amandelschaafsel ook niet verkeerd is.

Pompoensoep is lekker met brood en een salade, zeker als het buiten flink stormt…

pompoensoep

  1. Halveer de pompoen, haal de pitten eruit en snijd het vruchtvlees in schijven. Schil deze (als je wilt) en snijd ze in blokjes
  2. Snijd de wortel en de ui in grove stukken, pers de knoflook.
  3. Neem een grote pan en fruit hierin de ui, de knoflook en de stukken wortel en pompoen ongeveer 5 minuten.
  4. Voeg de kruiden toe.
  5. Giet er zoveel water bij dat alle ingrediënten onder water staan. (Voor dunnere soep kun je later altijd nog meer water toevoegen) en doe de bouillonblokjes erbij.
  6. Breng aan de kook en laat ongeveer 20 minuten koken, tot de pompoen en wortel zacht zijn.
  7. Haal de pan van het vuur en pureer met de staafmixer of keukenmachine tot een dikke soep.
  8. Roer de crème fraîche erdoor.

Lekker met brood en een salade. Smakelijk!

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.