Pompoenrisotto

  • 0

Ze liggen alweer een tijdje in de supermarkt: de pompoenen. Maar wat moet je ermee? Je kan er een heerlijke risotto mee maken!

Als je nog nooit iets met pompoen hebt gegeten, dan kan ik me voorstellen dat je die oranje dingen links laat liggen. Geheel onterecht, pompoen is echt heel lekker! Vorig jaar gaven we al het recept voor pompoensoep en nu komt daar een pompoenrisotto bij. En waarschijnlijk gaan er nog wel meer pompoenrecepten volgen.

Dit recept is een echt herfstrecept met pompoen en kastanjechampignons. Voor een vega-variant laat je de spekjes weg en gebruik je groentebouillon. Niet-vega’s kunnen kippenbouillon gebruiken. En mocht je van lekker makkelijk houden: bij een bepaalde supermarkt met initialen A.H. kun je in de koeling gesneden stukjes pompoen vinden. Heel handig 🙂

Als je wat van de risotto over hebt en dit de dag erna wil opeten: verwarm de risotto in een pan en doe er een scheut water bij. De risotto wordt zo weer lekker smeuïg.

pompoenrisotto

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Halveer de pompoen, schep de pitten eruit en snij het vruchtvlees in schijven. Schil deze (als je wil) en snij ze in blokjes. Verdeel de blokjes over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Doe er nog wat peper en zout over en bak de blokjes 20 minuten in de oven.
  3. Bak de spekjes in een pan en laat ze uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Snipper de ui en knoflook en fruit deze in een wok met olijfolie. Snij de champignons in stukjes en bak deze mee.
  5. Voeg de risotto toe en bak mee tot de korrels glazig worden. Voeg een deel van de bouillon toe en wacht met het toevoegen van de volgende scheut tot alle bouillon is opgenomen. Doe dit tot alle bouillon is opgenomen en de risotto gaar is (duurt ongeveer 20 min.)
  6. Roer de pompoenblokjes, spekjes en de kaas door de risotto en smullen maar!
4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.