pompoenquiche

Pompoenquiche met kastanjemeel

  • 0

Stiekem ben ik best wel saai als het om eten gaat. In mijn koelkast vind je heel vaak dezelfde groenten en ook de inhoud van mijn voorraadkast is behoorlijk voorspelbaar. Gelukkig vind ik het wel leuk om regelmatig wat nieuws te proberen; kastanjemeel bijvoorbeeld. Want dat is echt bijzonder lekker!

Ik zag een aantal recepten voorbijkomen met kastanjemeel en toen ik ook nog van iemand hoorde dat het heel lekker was, moest ik het wel kopen 🙂 Mijn eerste test was onderstaande quiche en dat beviel meteen erg goed, vandaar dat ik ‘m graag met jullie deel. De bodem is eigenlijk heel standaard, (2 delen bloem, 1 deel boter, wat water), maar door het kastanjemeel krijgt het een veel diepere smaak.

De vulling van de quiche is standaard, maar onverslaanbaar. Waarom zou je iets anders maken als je ook pompoen, geitenkaas en salie op je bord kunt krijgen?

Het is het lekkerst als je de rode uien lang laat bakken en laat karamelliseren, maar als je minder tijd hebt kun je ze ook alleen even kort fruiten.

Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

pompoenquiche met kastanjemeel

  1. Meng de bloem, het kastanjemeel, het sesamzaad en het lijnzaad door elkaar in een kom. Snijd de boter in blokjes en wrijf deze door de bloem heen, tot je grove kruimels krijgt. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed tot een samenhangende bol. Wikkel de bol in vershoudfolie en leg deze minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Snijd ondertussen de rode ui in ringen en fruit ze in een beetje boter. Voeg eventueel wat suiker toe en laat de uien rustig verder bakken. Voeg op het laatst ook de salie toe.
  3. Snijd ondertussen de pompoen in blokjes en voeg deze toe aan de gebakken ui. Doe de deksel op de pan en bak ca. 10 minuten mee.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden en vet een quichevorm in.
  5. Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote lap. Leg deze in de quichevorm en prik met een vorm gaatjes in de bodem. Verdeel het ui-pompoenmengsel over het deeg.
  6. Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout en schenk dit over de pompoen. Verkruimel de geitenkaas erover en bak de quiche in 30-40 minuten gaar en bruin.

Serveer met een salade of neem een afgekoeld stukje mee als lunch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.