pompoenpannenkoeken

Pompoenpannenkoeken

  • 0

Bij het maken van deze nieuwe website kwamen we erachter dat we allebei graag pannenkoeken eten. Pannenkoeken zijn ontzettend lekker én feestelijk. Vandaar dat we een nieuw project in het leven hebben geroepen: de pannenkoekenfeestjes! Een pannenkoekenfeestje is geschikt voor het vieren van je nieuwe vaste baan, de verjaardag van je kat, de aankomst van Sinterklaas, of gewoon omdat je zin hebt in pannenkoeken. Kortom: een pannenkoekenfeestje kan altijd!

De pannenkoeken uit dit recept zijn met pompoen. Ik at voor het eerst pompoenpannenkoeken op Curaçao.  Tip voor als je ooit daar bent: ga in Willemstad naar Plasa Bieu en bestel de ‘Arepa di pampuna’. Zo lekker! Onderstaand recept is mijn variant van pompoenpannenkoeken. Het zijn kleine, dikke pannenkoekjes (zoals de Amerikaanse), met veel kaneel en een beetje nootmuskaat.

Geniet van deze herfstige pannenkoeken en maak er een mooi feestje van!

pompoenpannenkoeken

  1. Snijd de pompoen in blokjes en kook in 20 minuten zacht. Prak de pompoen fijn tot een puree.
  2. Mix de eieren met de melk. Voeg het bloem, bakpoeder, kaneel (mag echt veel zijn), nootmuskaat en zout toe en mix het geheel tot een pannenkoekenbeslag.
  3. Verwarm in een grote koekenpan wat boter. Afhankelijk van hoe groot je koekenpan is / hoe groot je je pannenkoeken wilt hebben, doe je 2 tot 3 ‘hoopjes’ beslag in de pan. Het beslag loopt nog een beetje uit, dus doe niet te veel in één keer in de pan (anders heb je alsnog één grote pannenkoek). Keer de pannenkoekjes om als de randjes bruin beginnen te kleuren. De pannenkoekjes zijn klaar als beide zijden goudbruin zijn.

Lekker als ontbijt, lunch en avondeten. En ook lekker met suiker, honing en/of kaneel erop!

Leave a Reply

Your email address will not be published.