pompoenmuffins

Pompoenmuffins

  • 0

Bij pompoen denk je misschien vooral aan herfstige gerechten als soep, stoofschotels en nog meer soep. Maar, met pompoen kun je nog veel meer; door de zoete smaak is pompoen bijvoorbeeld ook erg lekker om muffins mee te maken.

Eerder hebben we al recepten gepost als pompoenrisotto, pompoensoep en pompoensmoothie. Dat was nog maar het topje van de mogelijkheden die er met pompoen zijn. Door de zachte, zoete smaak van pompoen, gaat het ook heel goed samen met zoete baksels als muffins.

Zie je het niet zo zitten om gebakjes met groente te maken? Zo raar is het toch niet. Denk maar eens aan worteltjestaart, chocoladecake met bieten of courgettecake. Dit soort recepten kom je steeds vaker tegen. En geloof me, ze doen echt niet onder voor traditioneel, superzoet gebak.

Eigenlijk is het heel handig om muffins met pompoen te maken, want zo kun je een lekker cakeje nemen bij de koffie en tegelijkertijd aan je dagelijkse portie groente werken. Die is van de week weer naar boven bijgesteld, dus neem gerust een extra pompoenmuffin 😉

Pompoenmuffins

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Kook de pompoenstukjes in ruim water tot ze zacht zijn (ongeveer 20 minuten). Giet het water af en prak de pompoen fijn tot een puree.
  3. Meng de bloem, bakpoeder, suiker, kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en zout in een kom. Klop in een andere kom de eieren los met de melk, olie en vanille-essence. Meng de pompoenpuree door het melkmengsel. Doe het natte mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en zet 20 minuten in de oven.

Je kunt de muffins ook prima invriezen.

3 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.