Pompoen Wellington

  • 0

Het is bijna Kerst! Vorig jaar met het kerstdiner heb ik een pompoen Wellington gemaakt, een vegetarische variant van de Beef Wellington. Beef Wellington is rundvlees in bladerdeeg, en de pompoen Wellington is pompoen en champignons in bladerdeeg. Dingen in het bladerdeeg zijn altijd lekker en feestelijk vind ik, en dit is zeker geen uitzondering. Erg geschikt dus voor het Kerstdiner!

Ik heb dit recept niet zelf bedacht (misschien wel zelf aangepast), maar de bron ben ik na een jaar vergeten. Ik heb enkel nog het recept zoals ik het heb gedeeld met de kerstdiner eters van vorig jaar. Want ja deze pompoen Wellington is zo lekker, dat iedereen het recept wilde hebben! En omdat ik mijn recepten op Kruimels & Kaneel bewaar (en deel), moet dit recept natuurlijk ook op de website komen. Wel zo overzichtelijk 😉

De foto’s van dit recept heb ik redelijk snel gemaakt (ik wou het opeten!). De vulling ziet er misschien niet heel smakelijk uit, maar dat is het dus wel. Er zit zoveel smaak aan, echt lekker! Om het geheel wat kerstiger te maken, heb ik bladerdeeg-sterretjes op het deeg geplakt (maak je met een koekjesvorm). Heb je daar allemaal geen zin in, dan hoeft dat uiteraard niet. De pecannoten kunnen ook vervangen worden door walnoten, of een combinatie van de twee. Voor het bladerdeeg heb ik een rol bladerdeeg uit het koelvak van de supermarkt gebruikt. Je kan ook zelf plakjes diepvries-bladerdeeg aan elkaar plakken tot een groter geheel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat of ovenschaal en meng met wat olijfolie, peper en zout. Zet de pompoenblokjes 20 minuten in de oven.
  3. Snipper de ui en fruit deze in een pan op het vuur. Voeg de balsamico-azijn toe. Voeg vervolgens de fijngesneden knoflookteen toe en bak deze mee.
  4. Snijd de kastanjechampignons in plakjes (of stukjes wat je wilt) en voeg toe aan de pan met de ui. Laat de champignons goed slinken, zodat het vocht eruit is.
  5. Meng het champignon-ui mengsel met de pompoen, feta, in stukjes gesneden pecannoten (heel mag ook) en salie.
  6. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Als je sterretjes wil maken ter versiering snijd je een reepje bladerdeeg af. Verdeel de vulling in het middel over het bladerdeeg, op zo’n manier dat je het bladerdeeg kan dichtvouwen. Maak eventueel wat gaatjes in het bladerdeeg, zodat vocht eruit kan verdampen. Voor een mooi glanzend laagje bestrijk je het bladerdeeg met een opgeklopt ei, en daarmee kun je ook de sterretjes op het bladerdeeg plakken.
  7. Zet de pompoen Wellington 30 minuten in de oven. Serveer direct of als je het vantevoren maakt kun je het altijd in de oven nog opwarmen.

Fijne feestdagen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.