Pompoen-sinaasappelsmoothie

  • 0

Sommige recepten ontstaan heel spontaan, bijvoorbeeld als er nog dingen in de koelkast en op de fruitschaal liggen die op moeten. Dan worden die dingen als experiment met elkaar gecombineerd en dan blijkt het best wel goed samen te gaan. Zoals de combi van pompoen en sinaasappel in deze smoothie. Verrassend lekker en ook nog heel gezond!

Sowieso is pompoen een geschikte groente om ook ‘zoete’ dingen mee te maken; pompoen is van zichzelf al een beetje zoet, dus als je het op de goede manier gebruikt, heb je niet eens door dat je een taart of een sapje hebt waar groente in zit.

Ik gebruikte rauwe pompoen in deze smoothie, maar ik kan me voorstellen dat het wel wat romiger wordt als je gekookte pompoen gebruikt. Dat is dan ook gelijk een heel handige manier om restjes pompoen op te maken. Of in de soep, of in de smoothie!

De gember en de kaneel geven de smoothie een beetje pit. Je zou ook nog een beetje citroen- of limoensap kunnen toevoegen om het extra fris te maken. Lekker als sapje bij een uitgebreid weekend-ontbijt. En dan ben je de dag ook meteen goed begonnen!

pompoensinaasappelsmoothie

  1. Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  2. Schil de gember en rasp deze of snijd deze zo fijn mogelijk. Doe met de pompoen in een blender.
  3. Pers de sinaasappels uit boven de blender en voeg de kaneel toe.
  4. Blend tot een gladde smoothie en voeg water toe tot de smoothie zo vloeibaar is als je lekker vindt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.