pompoen-appelcake

Pompoen-appelcake

  • 0

Houd je ook zo van het begin van de herfst? Ik kan echt uitkijken naar de herfstige dagen die komen, waarop je de hele dag lekker binnen rond kunt struinen. Dat zijn de beste dagen om te bakken; bijvoorbeeld deze herfstige cake met pompoen, appel en kaneel!

Dat klinkt wel als een ultieme herfstcake, toch? Het idee ontstond toen mijn ouders met twee gigantische pompoenen aan kwamen zetten, uit de moestuin. Heerlijk om soep van te maken, maar ook leuk om mee te experimenteren. Het leek me wel lekker om een cake met pompoen erdoor te maken, aangezien deze muffins ook erg lekker waren.

De smaak van de pompoen is in deze cake eigenlijk nauwelijks aanwezig, misschien omdat er zoveel kruiden doorheen gaan. De pompoen geeft de cake wel een fijne structuur en iets zoetigs. Zeker het proberen waard!

pompoen-appelcake

  1. Kook de pompoen in ongeveer 10-15 minuten helemaal gaar. Giet af en pureer tot een gladde massa. Zet opzij.
  2. Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een cakevorm goed in.
  3. Mix de suiker en de boter tot een romige massa. Mix een voor een de eieren erdoor. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal opgenomen is.
  4. Meng in een andere kom het meel met de bloem, het zout, het bakpoeder en de kruiden. Spatel dit door het botermengsel.
  5. Snijd de gemberbolletjes in kleine stukjes, schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Meng de gember, de appel en de rozijnen door het beslag.
  6. Schep het beslag in de cakevorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten bruin en gaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.