Platbroodpizza

  • 0

En daar hebben we alweer pizza nummer 4! Een platbroodpizza met chorizo en ander lekkers 🙂 Het is een recept dat je echt eens moet maken, het kost bijna geen moeite en komt waarschijnlijk hoog in de lijst van ‘favoriete recepten’ terecht 😉

Het idee om een platbroodpizza te maken ontstond per toeval (dat hoort zo bij goede recepten, toch? :)) Bij mij om de hoek zit een Turkse bakker en ik ben best wel fan van de ‘lavas’ die ze er verkopen. Een groot (80 cm, echt groot…), plat brood met zout en sesamzaadjes. Heerlijk als voorgerecht met smeersels. Maar ook best groot om helemaal op te krijgen. En de volgende dag is het droog.

Toen bedacht ik om er een soort panpizza van te maken. En dat was best heel lekker. Dus ik maakte ‘m al verschillende keren. En als ik nu een platbrood koop, dan hoop ik stiekem dat ie niet helemaal opgaat, zodat ik de volgende dag pizza kan maken 🙂

Je kunt de bodem beleggen met alles wat je lekker vindt; de voorste pizza op de foto is die van het recept. Op de pizza erachter zit chorizo, geitenbrie, olijven, honing en wat rucola. Ook lekker!

platbroodpizza

  1. Snijd of scheur het platbrood in stukken die in de pan passen.
  2. Snijd de chorizo in blokjes en bak deze uit in een koekenpan (zonder olie of boter)
  3. Meng ondertussen de crème fraîche met de kruiden.
  4. Schep de chorizo uit de pan (als er heel veel olie achterblijft, kun je deze even weghalen met wat keukenpapier) en leg het platbrood in de pan. Bak 2-3 minuten aan de ene kant en draai dan om.
  5. Haal het brood uit de pan en besmeer met de crème fraîche. Verdeel de chorizo, de olijven, de tomaatjes en de rucola erover en breng op smaak met peper en eventueel olijfolie.

Smakelijk!

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.