Pizza met broccolibodem

  • 0

Een pizza ongezond? Dat hoeft helemaal niet! Je kan heel veel gezonde groenten als beleg van je pizza gebruiken, en om het helemaal gezond te maken kun je ook van groenten een pizzabodem maken.

Op de website van Green Kitchen Stories kwam ik het recept tegen van een pizza met een bloemkoolbodem.  Nu ben ik alleen niet zo’n fan van bloemkool. Daarom ging ik aan de slag met broccoli. Broccoli en bloemkool zijn weliswaar familie van elkaar, maar ik vind broccoli veel lekkerder en het is ook nog gezonder. De bodem van deze pizza blijft wat zacht en het smaakt niet naar een typische pizza, maar het is wel heel erg lekker! En gezond. Kun je er met een gerust hart net teveel van eten.

Dit recept is voor één grote plaatpizza of voor twee ‘normale’ ronde pizza’s. Mocht je wel van bloemkool houden: lees dan waar broccoli staat bloemkool 🙂 Daarnaast kun je elke topping kiezen die je wilt, in onderstaand recept staat beschreven wat ik heb gekozen.

pizza met broccolibodem

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de roosjes van de broccoli in een foodprocessor en hak fijn tot kruimels. Roer de bloem, peper, zout en oregano er doorheen. Voeg de eieren toe en meng goed tot een samenhangend deeg (het is een beetje een plakkerig nat deeg, maar dat komt helemaal goed). Verdeel het deeg over de bakplaat. Zet ongeveer 20 minuten in de oven tot de bovenkant bruin kleurt.
  3. Snijd ondertussen de ui en champignons in stukjes en bak deze in een pan.
  4. Haal de bodem uit de oven en besmeer met tomatensaus. Verdeel de ui, de champignons en ham erover. Bestrooi eventueel nog met wat kaas. Zet het nog 5-10 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.