pistachekoekjes

Pistachekoekjes

  • 0

Ik was van plan om kardemomkoekjes maken en de combinatie van kardemom en pistachenootjes leek me erg lekker. Dat bleek ook het geval, maar ik koos ervoor om ietsje te veel pistachenootjes toe te voegen. Het gevolg is dat deze koekjes meer naar pistache smaken dan naar kardemom. Maar dat maakt niet uit, stiekem zijn deze pistachekoekjes misschien wel lekkerder!

Het zoute van de pistachenootjes bleek sowieso een goede keus voor koekjes; hartig en zoet blijft een succesvolle combi. En kardemom, dat is natuurlijk altijd lekker. Als je tijd, zin en een vijzel hebt kun je ook hele kardemompeulen nemen en deze fijnmalen. De smaak hiervan is veel intenser (en dus lekkerder) dan die van het poeder uit een potje.

Wil je dus dat je koekjes meer naar kardemom smaken dan naar pistache? Doe dan, heel simpel, meer kardemom door het deeg en minder pistachenootjes 🙂

Bak ze!

pistachekoekjes

  1. Mix de boter met de suiker. Voeg de bloem, de kardemom en het zout toe en kneed tot een samenhangend deeg. Meng de pistachenootjes door het deeg.
  2. Vorm van het deeg een bal, wikkel deze in vershoudfolie en leg ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  4. Haal het deeg uit de koelkast en maak er kleine bolletjes van. Druk deze bolletjes plat tussen je handen (of gebruik een deegroller) en leg de koekjes op de bakplaat.
  5. Zet ongeveer 15 minuten in de oven. Ze zijn klaar als de randjes bruin beginnen te worden.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.