pindakaaskoekjes

Pindakaaskoekjes

  • 0

Houd je van pindakaas? Dan moet je deze koekjes zeker eens proberen. Er zit geen boter of suiker in, dus ze zijn nog niet eens zo slecht voor je. Het is dus niet erg om er nog één te pakken. Of nog één. Of allemaal…

Ik heb voor deze koekjes zelfgemaakte pindakaas gebruikt (het recept komt uit hetzelfde boekje van Rachel Khoo als de chocolade-hazelnotenpasta). Je kunt uiteraard ook gewone pindakaas uit een potje gebruiken, daar smaken de koekjes niet minder om.

Als je extra pure of rauwe cacao gebruikt, ben je gezondheidstechnisch extra goed bezig, maar alle andere chocolade smaakt net zo lekker (hoewel ik witte chocolade niet aan zou raden…). En je bakt ten slotte koekjes om ervan te genieten, als je echt heel gezond wilt doen, neem je gewoon een wortel 😉

Geniet ervan!

pindakaaskoekjes

  1. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder en het zout. Meng in een andere kom de pindakaas met de honing, de olie en het vanille-extract.
  2. Doe de mengsels nu bij elkaar en roer tot alles goed gemengd is. Voeg de chocoladestukjes toe.
  3. Zet het deeg 15 tot 30 minuten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
  4. Verdeel het deeg in ongeveer 10 bolletjes. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk de bovenkant een beetje plat.
  5. Bak de koekjes in 12-13 minuten mooi bruin.
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.