pindafudge

Pindafudge

  • 0

Ken je Reese’s peanut butter cups? Van die chocolade gevuld met pindacrème? Dat vind ik toch zo ontzettend lekker. Vroeger was het bijna niet in Nederland verkrijgbaar, en was ik dus aangewezen op het zelf proberen na te maken. Dat is nooit helemaal gelukt. Tegenwoordig kun je Reese’s gewoon in de supermarkt kopen, dus gelukkig kan ik mijn namaakpogingen staken. Uit één van mijn pogingen kwam deze pindafudge. Ook al is de smaak niet hetzelfde als Reese’s, het is net zo verslavend lekker!

Onderstaand recept is gebaseerd op 200 gram van een blikje gecondenseerde melk. Dit heb ik bewust gedaan. Ik weet dat een standaard blikje gecondenseerde melk bijna 400 gram is en dat het natuurlijk veel makkelijker is om het hele blikje te gebruiken. Maar ik wil jullie graag beschermen. Ik heb namelijk bij het maken van deze fudge voor de foto’s bij dit recept wel het hele blikje gebruikt (en de overige ingrediënten dus ook maal twee) en ik ben ondertussen kilo’s aangekomen omdat ik niet van deze pindafudge af kan blijven 🙂

Voor wat extra’s kun je ook nog zeezout door de fudge mengen, of je kunt gezouten pinda’s gebruiken (ik heb ongezouten gebruikt). Liever een andere smaak fudge? Oreofudge of fudge met pistachenootjes en cranberry’s is ook onweerstaanbaar lekker!

pindafudge

  1. Doe de gecondenseerde melk samen met de stukjes chocolade in een kom. Smelt de chocolade au bain-marie.
  2. Hak de pinda’s fijn of grof (net wat je wilt).
  3. Meng de pinda’s en pindakaas met het gesmolten chocolademengsel.
  4. Bekleed een kleine bakvorm of een ander bakje met bakpapier (invetten kan ook) en schep het fudgemengsel hier in.
  5. Zet de fudge minimaal 2 uur in de koelkast. Snijd het daarna in stukken en geniet!
2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.