Pikante penne

  • 0

De laatste tijd heb ik niet meer zoveel tijd om te koken. Of beter gezegd: ik maak geen tijd. Dit recept voor pikante penne heb ik de afgelopen tijd al meerdere keren gemaakt. Het is én heel erg makkelijk om te maken én heel erg lekker. Ik hou over het algemeen niet zo van pittig eten, maar de chili tilt deze pasta naar een hoger niveau. Lijkt het toch nog op een culinair gerecht in plaats van een simpele pasta.

De pikante penne is geïnspireerd op een recept van Yvette van Boven. Ik heb er meer groente (de courgette) en een extra smaakmaker in de vorm van gerookt paprikapoeder aan toegevoegd. De oorspronkelijke chili heb ik vervangen door chilipoeder. Bij het snijden van chilipepers krijg ik het altijd per ongeluk in mijn neus of ogen en dat is absoluut geen fijn gevoel. Voor mijn eigen veiligheid, maar ook om de pittigheid beter te kunnen doseren, gebruik ik daarom chilipoeder. Hou je van pittig en kun je wel overweg met chilipepers? Voeg dan verse chilipeper toe aan de saus.

Het recept is voor 4 personen. Afhankelijk van de hoeveelheid honger die iedereen heeft kies je voor 75 tot 125 gram penne per persoon. Voor een vegetarische of veganistische variant laat je de spekjes weg. Let voor een veganistische variant ook op de pasta die je kiest, daar mag geen ei in zitten.

  1. Bak de spekjes in een hapjespan.
  2. Snijd ondertussen de aubergine en courgette in blokjes en voeg deze aan de pan met spekjes toe. Bak de groenten tot ze zacht zijn. Roer regelmatig. Indien je van verse chilipeper gebruik maakt: verwijder de zaadlijsten en hak de peper fijn. Voeg deze toe aan de groenten en bak even mee.
  3. Voeg de gepelde tomaten toe aan de groenten en roer door. Druk de hele tomaten met een houten lepel kapot. Hoe warmer de saus, hoe makkelijker dit gaat. Je kunt ook tomatenblokjes gebruiken voor de saus, maar ik vind tomaten kapot drukken wel fijn therapeutisch werken. Yvette knijpt de tomaten fijn voor ze in de pan gaan, dat kan ook (maar geeft vieze handen).
  4. Voeg naar smaak chilipoeder en gerookt paprikapoeder toe. Laat de saus 20 minuten pruttelen.
  5. Kook ondertussen de penne volgens de verpakking al dente. Giet af en roer de penne door de saus. Verdeel de pasta over de borden en eet smakelijk! Lekker met geraspte Parmezaanse kaas en een groene salade.

Leave a Reply

Your email address will not be published.