Pestowafels

  • 0

We hebben al een recept gegeven voor zoete wafels en een recept voor wat gezondere haverwafels. Nu is het tijd voor deze hartige pestowafels! Pesto en kaas maken heel veel dingen lekker, en zo ook deze wafels 🙂

De structuur van deze pestowafels heeft veel weg van brood en is dus heel anders dan de eerdere twee wafelrecepten. En waar brood veel tijd kost om zelf te maken, kost het maken van deze wafels maar een paar minuten! Snijd de wafels in reepjes en zet het als voorafje of bij de borrel op tafel; of beleg de wafel met bijvoorbeeld tomaat en eet het als lunch.

Ik heb Parmezaanse kaas gebruikt in mijn wafels, maar je kunt elke kaas gebruiken die je lekker vindt. Onderstaand recept is (in mijn wafelijzer) genoeg voor zes wafels.

pestowafels

  1. Verwarm je wafelijzer.
  2. Meng de bloem met het bakpoeder en zout. Klop in een andere kom het ei los met de melk en zonnebloemolie.
  3. Voeg het eimengsel toe aan het bloemmengsel en meng goed tot een glad, wat dikker, beslag. Roer de geraspte kaas en pesto erdoor.
  4. Bak de wafels in het wafelijzer.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.