Dit recept komt uit het kookboek Home Made en het is zo lekker dat ik dat graag met iedereen wil delen. Het recept ziet er misschien wat ingewikkeld uit, maar de perentaart is helemaal niet moeilijk om te maken.
In dit recept is het de bedoeling dat je de peren pocheert. Maar wat is pocheren precies? Pocheren is het garen van een ingrediënt in een vloeistof net onder het kookpunt. Dus zorg ervoor dat het water voor de peren net niet kookt!
- Kneed een deeg van de ingrediënten daarvoor. Leg het ingepakt in plasticfolie in een half uur in de koelkast.
- Breng het water voor de peren aan de kook met de suiker, kaneelstok en het citroensap. Pocheer de peren een half uur.
- Maal in een keukenmachine de hazelnoten met suiker tot poeder. Maal dan de andere ingrediënten erdoor.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Rol het deeg uit en bekleed er een ingevette taartvorm (24 cm doorsnee) mee. Schep de vulling op de bodem.
- Halveer de peren voorzichtig en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in waaiers en leg ze op de vulling.
- Bak de taart in 35 minuten goudbruin.
Variatietip: gebruik amandelen in plaats van hazelnoten.
Leave a Reply