perenmuffins met noten

Perenmuffins met noten

  • 0

Meestal maken we onze recepten los van elkaar, maar afgelopen zaterdag hadden we afgesproken om samen aan Kruimels & Kaneel te knutselen (we zijn bezig met leuke dingen!) en besloten toen spontaan om muffins te gaan bakken. Er was niet echt een plan, alleen dat het iets met peren en notenmeel zou worden. Spontaan ontstond onderstaand recept.

Met ‘een beetje van dit, en een beetje van dat’ kun je ver komen als het om recepten gaat 😉 Vanuit het idee om muffins met peren en notenmeel te maken, kwamen we vanzelf op een recept met stukjes noten, honing en lekker veel kaneel. Eigenlijk worden het een soort kruidige herfstmuffins. De peren maken het lekker fris en het notenmeel geeft de muffins een zachte smaak.

Het notenmeel kreeg ik als cadeautje uit Frankrijk. Ik heb het in Nederland niet eerder gezien, maar je kunt het vrij eenvoudig zelf maken door walnoten met de keukenmachine tot poeder te malen. Natuurlijk kun je ook gewoon alleen bloem gebruiken. Gebruik dan in totaal 175 bloem, om te voorkomen dat ze te droog worden.

perenmuffins met noten

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinbakvorm in of plaats er 12 muffinvormpjes in.
  2. Mix de boter en de honing tot een smeuïge massa. Meng één voor één de eieren erdoor, voeg het volgende ei pas toe als de massa helemaal egaal is.
  3. Meng de bloem met het notenmeel, het bakpoeder, de kaneel en een snufje zout.
  4. Spatel het bloemmengsel door het eiermengsel en roer tot alles goed gemengd is.
  5. Schil de peren en snijd ze in kleine blokjes. Hak de noten grof. Voeg de peren en de noten toe aan het beslag.
  6. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins in ongeveer 30 minuten bruin en gaar.

Lekker met een grote kop koffie erbij. Geniet ervan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.