Perencake met tijm

  • 0

Pasen komt er weer aan. Tijd voor eitjes en zoete baksels. Elk jaar maak ik Portugese taartjes en scones voor de paasbrunch. En ik probeer altijd nieuwe baksels uit. Dit jaar gaat dat niet lukken, omdat ik met Pasen in Namibië ben. Dus heb ik alvast vooruit gebakken. Als jullie ook iets nieuws willen bakken met Pasen, probeer dan deze perencake. Niet moeilijk en hij smaakt bijzonder lekker!

Deze perencake is er één met een twist. Er zit namelijk tijm in. Niet iets wat je normaal in een cake tegenkomt. Rozemarijn is een ander kruid wat je normaal niet in cake tegenkomt, en de rozemarijn-zeezoutcake is toch wel één van mijn favorieten. Een soortgelijke cake met tijm moest natuurlijk ook uitgeprobeerd worden. Tijm en peer smaken heel goed samen, dus het werd een perencake. Erg goed gelukt al moet ik het zelf zeggen. Probeer ‘m vooral ook zelf uit. Ik ben benieuwd wat je er van vindt!

Alvast een vrolijk Pasen 🙂

perencake met tijm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm van 24 cm in.
  2. Schil de peren en snijd elke peer in 8 parten.
  3. Smelt de boter. Voeg de suiker toe en laat afkoelen. Voeg één voor één de eieren toe en mix goed door. Voeg het vanille-essence (of extract) toe.
  4. Meng de bloem met het bakpoeder, een snuf zout en de tijm. Voeg dit toe aan het botermengsel en meng tot een glad beslag.
  5. Giet het beslag in de vorm. Druk de partjes peer in het beslag.
  6. Zet de cake ongeveer 35 minuten in de oven, tot deze mooi bruin en gaar is. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Enjoy!

Leave a Reply

Your email address will not be published.