pompoenpasta

Pasta met pompoensaus

  • 0

Het is geen geheim dat wij fan zijn van pompoen. Deze fijne winterse groente kan gewoon altijd! In muffins, smoothies, soep of onderstaande pasta; alles wordt er lekkerder van. En het is ook weer eens wat anders dan die good-old rode pastasaus.Dus, heb je nog een stukje pompoen liggen of moet je nog boodschappen gaan doen, dan raden wij deze pompoenpasta van harte aan!

Zoals je kunt zien is het recept vrij globaal; je kunt er dus helemaal je eigen versie van maken. Het is ook lekker met paprika, champignons en/of wortel erdoor. Ook qua hoeveelheden mag je helemaal je eigen gangetje gaan. Fijn toch? Dat gebeurt bij mij sowieso als ik een recept volg; op een of andere manier kan ik nooit gewoon doen wat er beschreven staat.

Herkenbaar? 😉

Eet smakelijk en we horen het graag als je er een mooie eigen versie van gemaakt hebt!

pompoenpasta

  1. Snipper de sjalotjes en fruit deze samen met de knoflook in een pan met olijfolie. Voeg de blokjes pompoen toe en bak deze even mee. Voeg de kruiden en 200 ml water toe. Laat het geheel 20 minuten pruttelen. Roer af en toe.
  2. Kook ondertussen de spaghetti zoals op de verpakking beschreven wordt.
  3. Bak de spekjes en laat ze op keukenpapier uitlekken.
  4. Pureer de pompoen met de staafmixer tot een saus. Je kunt de pompoenblokjes ook met een houten lepel kapot maken en op die manier een saus maken.
  5. Meng alles door elkaar. Eet smakelijk!
4 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.