Pasta kip pesto

  • 0

Vroeger stond rode pasta saus gelijk aan tomatensaus met gehakt. Maar dat hoeft niet zo te zijn, je kan ook prima rode pasta saus maken met kip. De pesto, zongedroogde tomaatjes en basilicum maken de pasta lekker Italiaans, zoals alle pasta’s horen te zijn. Eet deze pasta buiten met een lekkere salade en een goed glas wijn en je waant je even helemaal in de Nederlands – Italiaanse zomer.

Dit recept komt uit het kookboek van de familie Valk. Dit is een prachtig kookboek met een oplage van welgeteld vijf. Dit kookboek staat boordevol geheime familierecepten. Dit is daar niet één van, vandaar dat ik deze wel kan delen. Waar het recept precies vandaan komt weet ik niet, maar vroeger aten we deze pasta wel eens. Het is gemakkelijk te maken, ook handig dus als je veel eters hebt (onderstaand recept is voor 4 personen).

pasta kip pesto

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en doe deze in een kom of schaal. Breng de kip op smaak met peper en zout. Schep de pesto erdoor en laat de kip ongeveer 5 minuten marineren.
  2. Verhit olie in een pan en bak hierin de kip al omscheppend goudbruin.
  3. Schenk de tomatensaus bij de kip. Snijd de zongedroogde tomaatjes klein en voeg deze toe. Laat het geheel ongeveer 15 minuten sudderen.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle gaar volgens de verpakking.
  5. Snijd of scheur de basilicumblaadjes in reepjes en roer deze door de saus. Serveer de tagliatelle met de saus.
Buon Appetito!

Leave a Reply

Your email address will not be published.