Paprikapesto pasta

  • 0

Morgen is het Koningsdag. Ik bedoel Woningsdag. De corona-maatregelen gaan nog even door, dus hierbij weer een recept met (bijna) alleen maar houdbare producten. Uiteraard met een oranje kleurtje, speciaal voor de Koning. En als extra cadeautje is dit recept eigenlijk twee recepten in één: paprikapesto én pasta. Hoera!

Pesto maak je origineel met basilicum en pijnboompitjes. Dat is vrij prijzig. Deze variant met gegrilde paprika uit pot en (ongezouten) cashewnoten is wat betaalbaarder. Wat de paprikapesto zo lekker maakt is het gerookte paprikapoeder. Je hoeft er niet veel in te doen, want de smaak is sterk aanwezig.

De paprikapesto kun je eten op een broodje, in een wrap, óf gemengd door de pasta zoals in het recept aangegeven. Een heerlijke pastasalade met een Griekse tintje: met zwarte olijfjes en feta. Wil je ‘echt’ verse producten aan de pastasalade toevoegen, denk dan aan stukjes komkommer en tomaat. Laat die zomer thuis maar komen!

paprikapesto pasta

1. Snijd de gegrilde paprika’s, teen knoflook en sjalot of ui in stukken. Pureer alle ingrediënten van de paprikapesto door elkaar met behulp van een blender, keukenmachine of staafmixer. Is de pesto te droog, dan doe je er nog wat olijfolie bij.
2. Kook voor de pastasalade de pasta zoals op de verpakking staat beetgaar. Meng met de paprikapesto, olijfjes en feta naar smaak.

Eet smakelijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published.