overnight oats met yoghurt

Overnight Oats met yoghurt

  • 0

Heb je wel eens overnight oats gehad? Het is een soort koude havermout die je maakt door havermout een nachtje te laten weken in de koelkast. Ik eet het graag in de zomer, als ik minder behoefte heb aan dampende havermout. Beetje vers fruit erbij, jumm 😉

Toen ik laatst een recept van Marianne tegenkwam waarin ze overnight oats met yoghurt maakte, was ik wel een beetje verbaasd. Dat kon toch niet lekker zijn? Dan krijg je wel heel compacte havermout. Toch was ik benieuwd en ik heb haar recept dus geprobeerd.

Wat denk je? Mega lekker! Zo lekker dat het ik een hele week, iedere ochtend, gegeten heb 🙂 Natuurlijk maakte ik het wel steeds een beetje anders, afhankelijk van wat ik nog in huis had. Onderstaande overnight oats met peer en granaatappelpitjes beviel bijvoorbeeld erg goed.

In het recept gebruik ik geitenyoghurt, omdat daar een soort van prikkelend smaakje van overblijft, maar als je daar niet van houdt, kun je ook gewone yoghurt gebruiken.

Kop koffie erbij en de dag kan los!

overnight oats met yoghurt

  1. Doe de havervlokken of muesli (bijvoorbeeld deze) in een kom. Snijd de dadels in reepjes, schil de peer en snijd deze in blokjes en voeg toe aan de kom.
  2. Doe ook de granaatappelpitjes, de kardamom en de yoghurt erbij en roer alles goed door elkaar.
  3. Dek de kom af (bijvoorbeeld met een bordje) en zet een nachtje weg in de koelkast. Strooi er de volgende dag nog wat granaatappelpitjes over en smullen maar!

psje; hoe rijper de peer, hoe smeuïger het wordt. Vind je het te ‘vast’, dan kun je gewoon een scheutje water toevoegen.

1 comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.