oreocheesecake

Oreocheesecake

  • 0

Het is tijd voor een feestje, want Kruimels & Kaneel bestaat vandaag alweer 3 jaar! En bij een feestje hoort natuurlijk taart – zeker bij ons, want wij houden van taart – dus we vieren onze derde verjaardag met deze oreocheesecake, die heel makkelijk is om te maken, en heul errrug lekker smaakt. Vier dus met ons mee! 🙂

Drie jaar alweer. Daar stonden we zelf een beetje van te kijken (voor de nieuwe lezers, ‘we’ zijn Cézanne en Jeanine.) Maar aan de andere kant hebben we ook al best veel recepten gemaakt (178, volgens WordPress). Dat is bijna 60 per jaar, dus jullie krijgen – gemiddeld – iedere week minstens een recept van ons. En dat hopen we zo te houden.

We vinden het namelijk superleuk om deze website te maken en we merken ook steeds vaker dat mensen naar ons toe komen om te vragen of we een bepaald recept kunnen maken. Zo ging het ook met deze oreocheesecake. Hij werd aangevraagd door een collega van Cézanne. Op moment dat ze ‘m eindelijk gemaakt had was betreffende collega een glutenvrij dieet gestart. En daar passen oreo’s niet zo goed in… maar niet getreurd: ook met een bodem van glutenvrije koekjes is deze cheesecake erg lekker. (Vervang dan ook de bloem door maizena.)

Voor deze cheesecake is een kleine springvorm van 16 cm doorsnede gebruikt. Wil je een ‘normale’ springvorm gebruiken, vermenigvuldig de ingrediënten dan 3 keer en zet de taart 1 uur in de oven.

oreocheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet de springvorm in.
  2. Smelt de boter. Verpulver de oreo’s met een keukenmachine (of gebruik grof geweld). Meng de boter met de koekkruimels en verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm. Druk met de achterkant van een lepel goed aan. Zet in de koelkast, terwijl je de ‘cheese’ maakt.
  3. Mix de monchou (is makkelijker als deze op kamertemperatuur is) met de suiker. Voeg de bloem, het vanille-extract en het ei toe en meng goed. Schenk het mengsel over de oreobodem.
  4. Zet ongeveer 40 minuten in de oven, tot de bovenkant bruin begint te kleuren. Laat de cheesecake 30 minuten afkoelen en zet daarna nog minstens 1 uur in de koelkast.

Enjoy!

* stiekeme tip voor als je niet van oreo’s houdt (ik kan er me niks bij voorstellen) of gewoon als variatie: je kunt ook andere koekjes gebruiken voor de bodem. Bastognekoeken of speculaasjes bijvoorbeeld.

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.