Op zich zijn Oreo-koekjes al erg lekker, maar met dit recept maak je er bonbons van die nog veel lekkerder zijn!
En ze zien er ook een stuk mooier uit dan de koekjes, toch?
- Maal met een keukenmachine of blender de oreokoekjes fijn tot poeder.
- Voeg de roomkaas toe aan het oreopoeder en roer het tot een homogene massa.
- Maak bolletjes (2,5 cm doorsnede) van het oreomengsel en leg deze op een plaat of bord bedekt met bakpapier. Zet de bolletjes minimaal 30 min. in de koelkast om op te stijven.
- Smelt de chocolade au bain marie. Dip de bolletjes met behulp van een sateprikker in de gesmolten chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf druipen en plaats de bolletjes weer op de plaat.
- Laat de chocolade in de koelkast hard worden.
- Smelt ter versiering nog witte chocolade en vouw van bakapier een spuitzakje. Doe de gesmolten chocolade hierin en spuit de chocolade in streepjes over de bonbons. Laat weer hard worden.
Ilse
Hoeveel oren koekjes? Aangezien je verschillende formaten hebt?