Ontbijtkoek

  • 0

Volgende week is het alweer Pasen. Ook al kun je het misschien niet met familie en/of vrienden vieren, je kunt altijd iets lekkers bakken. Ook als het alleen voor jezelf is. Bij een uitgebreid Paasontbijt hoort een lekkere ontbijtkoek. Dit recept is wederom met alleen maar houdbare producten, alles om er voor te zorgen dat je zo min mogelijk naar de supermarkt moet. Alleen samen krijgen we corona onder controle!

Ik weet niet hoe het in jullie supermarkt is, maar in mijn supermarkt is al sinds het begin van de corona-crisis geen bloem meer te koop. Het leuke aan deze ontbijtkoek dat je ‘m met elke bloem- of meelsoort kan maken. Ik heb bijvoorbeeld de helft roggemeel en de helft volkoren meel gebruikt, want dat vond ik in mijn keukenkastje. Maar je kunt dus ook gewone bloem gebruiken als je het geluk hebt dat wel te kunnen kopen.

De kruiden bepalen de smaak van deze ontbijtkoek. Je mag dus altijd meer kruiden toevoegen dan hieronder staat aangegeven. Vooral de kruidnagel maakt ‘m lekker, vind ik dan. Qua vulling heb ik een handje gedroogde abrikozen (in stukjes gesneden) en een handje verschillende noten door het beslag gedaan, maar hier kun je dus ook in variëren. Voeg bijvoorbeeld pompoenpitten of gedroogde cranberry’s toe.

De melk die ik heb gebruikt is houdbare melk uit zo’n klein drinkpakje (dat is precies 200 ml).

ontbijtkoek

1.Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in.
2. Meng de bloem of meel met de suiker, bakpoeder, zout, kaneel, kruidnagel en nootmuskaat. Voeg de melk toe en roer tot een dik beslag.
3. Voeg de vulling naar keuze toe.
4. Schep het beslag in de vorm en zet 45 minuten in de oven. Laat de ontbijtkoek afkoelen op een rooster.

Vrolijk Pasen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.