Omgekeerde rabarbercake

  • 2

Jaaaa, jippie, hiep hoi, hoera! Het is weer rabarbertijd! Iets wat ik als kind nooit zou zeggen, maar nu er door de corona sowieso niet zoveel is om naar uit te kijken vind ik de rabarbertijd dit jaar helemaal fantastisch. Want kijk wat voor kunstwerken je van rabarber kunt maken! Je kunt je helemaal uitleven met deze omgekeerde rabarbercake en elk patroon van de rabarber maken wat je maar wilt. Daar word je toch gewoon gelukkig van?

Creatief met rabarber: enige precisie komt er wel bij kijken. Ik heb mijn vorm opgemeten (21 cm) en gedeeld door drie. Elk stukje rabarber moest dus 7 cm lang zijn. Ik heb een stukje van het overgebleven bakpapier op 7 cm afgeknipt en zo de stengels rabarber afgesneden op precies de goede lengte. Verder is het gewoon passen en meten. Andere patronen die je kunt maken zijn: visgraat, sterretjes, blokjes, driehoekjes, etc. De mogelijkheden zijn eindeloos! Van de overgebleven rabarberstukjes die niet in het patroon passen, bak je deze koekjes of maak je moes of likeur.

De cake kun je invriezen of weggeven aan je buren en/of collega’s, dus je kan gewoon door blijven bakken en nieuwe rabarberpatronen proberen 🙂

omgekeerde rabarbercake

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
2. Bedenk een patroon en snijd de rabarber in de gewenste stukjes. Leg de rabarber alvast in de vorm, zodat je weet dat je patroon gaat passen.
3. Meng de rabarberstukjes in een kom met de 3 eetlepels suiker en leg de gesuikerde stukjes in patroon in de vorm. Verdeel de overgebleven suiker uit de kom over de rabarber.
4. Mix voor het cakebeslag de boter met de suiker luchtig. Mix één voor de één de eieren erdoor en daarna ook het vanille-extract (of essence of aroma, als het maar vanillesmaak heeft). Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout toe en roer tot een glad beslag.
5. Verdeel het beslag voorzichtig over de rabarber in de vorm. Zet de cake ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven tot de bovenkant goudbruin is.
6. Laat de cake even afkoelen in de vorm en draai daarna de cake om (op een bord of op een rooster). Haal voorzichtig het bakpapier eraf en tada daar is je omgekeerde rabarbercake met prachtig patroon 🙂

Lekker met slagroom of een bolletje vanille-ijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published.